neljapäev, 25. juuli 2013

Suvikõrvitsa-hakklihavorm

Suvi on täies hoos ning valminud on kõik hea ja parem, millest süüa teha.

Mul õnnestus õe käest saada kaks suvikõrvitsast, millest ma pole kunagi süüa teinud ning olin kõhkleval seisukohal. Lõpptulemus oli aga ootamatult maitsev!

2 keskmise suurusega suvikõrvitsat
500 g hakkliha (mina kasutasin enda tehtud kanafileehakkliha + veisehakkliha)
1 paprika
küüslauku (maitse järgi)
3 keskmise suurusega tomatit
4 muna
2 dl piima
tilli 
maitseained (basiilik, oregano, pitsamaitseaine)
juustu

Lõika suvikõrvits viiludeks (mitte paksemad kui 0,5 cm) ning aseta võiga määritud ahjuvormi põhja. Samal ajal prae hakkliha, lisa küüslauk ja paprika ning maitsesta oregano ja basiilikuga. Kui hakkliha on praetud, siis kalla see vormi. Peale lao järgmine kiht viiludeks lõigatud suvikõrvitsad. Sinna omakorda pane viilutatud tomat ning maitsesta pitsamaitseainega. Peale kalla muna-piimasegu, mis on maitsestatud tilliga. Ahi kuumuta 190 kraadi juurde ning aseta vorm ahju 30-45 minutiks. Kui muna-piimasegu on hüübinud, siis kõige lõpus lisa riivitud juust ja lase sellel pruunistuda ning voila!

Head isu!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.