teisipäev, 26. märts 2013

Maapähklivõi ampsud


Esimeseks retseptiks, mida jagada valisin maapähkli ampsud. Välimuselt võib-olla mitte kõige kenamad aga selle eest maitsvad. Üks kõige huvitavam kooslus magusast ning soolasest, mida olen kunagi katsetanud :)

Ampsude valmistamiseks läheb vaja (~12 tk):

240 g konserveeritud kikerherneid
2 tl vanilli ekstrakti
165 g naturaalset maapähklivõid (ilma suhkruta!)
1 tl küpsetuspulbrit
90 g vähemalt 70% šokolaadi
Steviat maitse järgi (ei pea lisama)

Kuumuta ahi 175 kraadi juurde. Sega omavahel kõik koostisosad välja arvatud šokolaad köögikombainis, kuni tekib ühtlane mass. Purusta šokolaad soovipärasteks tükkideks ning lisa segule. Segu peab olema tihke ja kleepuv. Vormi käte vahel sobiva kujuga pallikesed ning aseta küpsetuspaberile. Küpsised ei kerki eriti ning vajavad küpsetamist lähtuvalt ahjust kuskil 10-15 minutit. 

Mulle isiklikult maitsevad need eriti siis, kui on natuke veel soojad aga kõlbavad väga hästi  ka jahtunult :). Täidavad hästi kõhtu ning annavad pikaks ajaks energiat.

Edu katsetamisel ja loodan, et maitsevad!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.